Glavna navigacija Sadržaj Sporedni sadržaj (sidebar) Podnožje

Osuda stigmatiziranja hrvatskih branitelja

Smatramo da bi osnovna zadaća novinara trebala biti objektivno i nepristrano  informiranje javnosti, a ne nametanje njihovih osobnih stavova, što ne bi trebao biti problem kada ti isti ne bi bili vođeni mržnjom i željom da stvaraju negativnu sliku o braniteljima i njihovim obiteljima u javnosti, natječući se u njihovom stigmatiziranju kao povlaštenih i privilegiranih osoba, prikazujući ih kao jedini i najveći teret države i društva. Kao i novinari, tako i razni, posebice gore navedeni političari, koji su, na žalost, bili ministri u nadležnim resorima tadašnjeg ministarstva rada i mirovinskog sustava, kao i ministarstva branitelja, upustili su se u pozivanje na medijsku hajku protiv hrvatskih branitelja, manipulirajući podacima u svezi braniteljskih mirovina, posebice spomenutog političara Miranda Mrsića, koje je argumentirano demantiralo Ministarstvo hrvatkih branitelja, svojim priopćenjem od 21.05.2019. https://branitelji.gov.hr/vijesti/reagiranje-2344/2344.

Takve osobe očito zaboravljaju ratne profitere i dezertere, te ostale koji su se bogatili i radili na izdaji nacionalnih interesa, dok su hrvatski branitelji i domoljubi ginuli i bili ranjavani da bi cijeli hrvatski narod obranili od velikosrpskog agresora i stvorili samostalnu hrvatsku državu.  Zanimljivo je da te osobe zaboravljaju njihova obiteljska dugovanja prema državi, kao što je to

u slučaju gore spomenutog političara Mrsića. Isto tako, očito im ne smetaju mirovine sudionika NOR-a i bivše JNA  od kojih gotovo 20000 prima mirovinu prema zakonu koji je preuzet još od vremena SFRJ, te omogućava nasljeđivanje istih njihovim obiteljima. Činjenica je da je i sam predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH rođen čak 12 godina nakon II. sv.rata. Međutim, nepobitna je činjenica da braniteljske mirovine godinama prolaze razne revizije, provjere i kontrole, dok partizanske mirovine nitko ne dovodi u pitanje.  

Na kraju, moramo zaključiti da su sve ove dugogodišnje medijske hajke prema hrvatskim braniteljima posebno žalosne, imajući u vidu kako se ostale države ponose svojim ratnim veteranima, te ovim putem ističemo svoje razočarenje ovim nametnutim stanjem u našem društvu i oštro osuđujemo daljnja stigmatiziranja i manipuliranja javnosti usmjerenih protiv hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na uske političke i osobne interese.

 

Glavna navigacija Sadržaj Sporedni sadržaj (sidebar) Podnožje