Glavna navigacija Sadržaj Sporedni sadržaj (sidebar) Podnožje

Priopćenje za javnost

Pregledom aktualnih medijskih otkrića o tajnom životu Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića i sukobu interesa ostvarenom kroz članstvo u zlogasnoj masonskoj organizaciji, ostali smo šokirani i njegovim priznanjem o žurnom reagiranju u kaznenom predmetu pokušaja iznude predsjednika iste udruge Nikice Gabrića, odnosno izjavom da je informaciju o događaju dobio od svog zamjenika Mladena Bajića, koji je kao Gabričev prijatelj zaprimio njegovu dojavu o iznudi“. U priopćenju Državnog odvjetništva imenovani obrazlaže svoju upletenost u predistražne radnje i sastajanje sa oštećenikom „radi nužnosti osiguranja žurnog postupanja……“. Također se pojavljuju nove sumnje u nezakonite radnje kroz optužbe glavnih aktera u medijima o tome tko je na koga u ovom predistražnom postupku pokušao utjecati sa očitim ciljem da se našteti osumnjičenim predstavnicima medija u konkretnom postupku. Sada vidimo u kojim slučajevima i u zaštiti čijih privatnih interesa Državno odvjetništvo ŽURNO reagira, dok obitelji žrtava ubijenih u stravičnim ratnim zločinima počinjenim nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu, još uvijek čekaju pravdu za svoje najmilije stradale u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Slijedom svega navedenog, zbog očitih propusta u dosadašnjem radu i sumnje u nezakonitosti u najnovijim postupcima gore navedenih, radi zaštite institucije Državnog odvjetništva RH, tražimo od saborskih zastupnika da donesu odluke o neprihvaćanju Izvješća o radu Državnog odvjetništva za 2017. i 2018. godinu, kao i žurno razrješenje Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića i smjenu njegovih zamjenika.

Glavna navigacija Sadržaj Sporedni sadržaj (sidebar) Podnožje